INVITATION:
HVOR STOR ER TRUSLEN FOR KRYPTOJACKING – VI SÆTTER FOKUS PÅ PROBLEMET DEN 28. MAJ – KOM MED UNDER OVERFLADEN

I 2018 ramte markedet for kryptovaluta hidtil usete højder, hvilket førte til et boom i udvindingen af disse – både lovligt og ulovligt. Og nu, mens de svimlende høje priser på kryptovaluta er dykket – bitcoin-boblen er brast – og vi er tilbage i virkeligheden, er de kriminelle stadig ihærdige brugere af kryptojacking til at udvinde de mindre kendte valutaer som f.eks Monero.

Hvad er kryptojacking?
Kryptojacking fungerer ved at kapre andres processorkraft og bruge den til at udvinde kryptovalutaer. Dette opnås typisk med scripts, der kører bag kulisserne på websteder, men det er også muligt at kapre PC’er og servere til at køre 100 % udvinding, ved hjælp af software, som enten installeres via malware eller af illoyale medarbejdere.

Hvor stor en trussel er kryptojacking?
Udover at være det nyeste cybersecurity buzzword, er kryptojacking så virkelig en trussel? Kort svar: Ja.
Rapporter har vist præcis, hvor stor en forretning kryptomining kan være. I et tilfælde skabte hackere et botnet af kryptominere – af sikkerhedseksperter døbt “Smominru” der kontrollerede over 520.000 maskiner – det er næsten lige så stort som det Mirai botnet, der næsten ødelagde internettet i 2016 – og samlet næsten 2,3 millioner dollar i kryptovaluta. Det er et stort overskud, og det skaber et stærkt incitament for andre at følge. Og det ser ud til, at mange gør netop det.
Kryptojacking-epidemien koster ikke bare ressourcer hos ofrene, det kan rent faktisk ødelægge deres udstyr. En type Android malware, kaldet Loapi, udvinder kryptovaluta så intensivt, at det faktisk kan forårsage fysisk skade for den enhed, den kører på. Med alt dette i tankerne må man sige at kryptojacking er en reel trussel, der ikke bare sådan lige forsvinder. Så hvordan sikrer du dit netværk fra kryptojackere, der ønsker at udnytte dine ressourcer – uanset om de er hackere, der udvinder valuta via browser-scripts eller illoyale medarbejdere, der forsøger at udnytte stærke computersystemer?

Patch dine systemer
Dette er det grundlæggende første skridt for at beskytte dig mod tusindvis af angrebsvektorer – og noget du bør gøre alligevel – men det er værd at gentage: Hold altid dine maskiner opdaterede. Især hvis patchen løser sikkerhedsproblemer.

Blokér dine angrebsvektorer
Selvom patching er et kritisk skridt, kan selv et fuldt opdateret system være sårbart, hvis en bruger besøger det forkerte websted eller installerer den forkerte app. Derfor er det vigtigt at tage en multifacetteret tilgang til blokering af kryptojackere – især dem der kører i en browser .

Overvåg for unormal GPU og CPU brug
Mens de metoder, der er beskrevet ovenfor, vil sikre dig bedre beskyttelse end at gøre ingenting, er sandheden, at der ikke er nogen facitliste for at holde kryptominere væk fra dit netværk. Der er dog en sikker ting – du kan overvåge og identificere fejlbehæftede maskiner, og derefter adressere problemet.

Den 28. maj inviterer vi dig med under havets overflade for at sætte fokus netop kryptomining og kryptojacking.
Vi har valgt DEN BLÅ PLANET til at danne rammerne og glæder os til at byde dig velkommen.

Agenda:
08.30 – 09.00 Morgenbrød og registrering
09.00 – 09.10 Velkommen / intro
09.10 – 10.00 Trusselbilledet for kryptojacking – de skræmmende historier – hvor er kryptojacking nu og i fremtiden!
10.00 – 10.15 Pause med forfriskninger
10.15 – 11.15 Beskyt dig – det er aldrig for sent – og du ved ikke om du er under angreb!
– Patch dine systemer
– Blokér dine angrebsvektorer
– Overvåg for unormal GPU og CPU brug
11.00 – 12.15 Guidet rundtur – bag facaden – Kom med bag kulissen, hvor teknikken sørger for krystalklart vand til tusindvis af dyr som hammerhajer og piratfisk.
12.15 – 13.15 Frokost under overfladen – netværk og tak for i dag!

Tid & Sted:
28. maj
DEN BLÅ PLANET, Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup
kl. 08.30 – 13.15

Tilmelding:
Det er gratis at deltage – sidste frist for tilmelding er mandag 20. maj – send til tilmelding til atm@it2trust.com

NEWS2YOU

Du kan også få vores nyheder sendt direkte til din mailboks, via vores elektroniske nyhedsbrev News2You.
News2You er målrettet til både forhandlere og slutbrugere – og indeholder det nyeste indenfor vores løsninger til IT-sikkerhed og Netværk – samt invitationer til seminarer og events.

Vil du fremover gerne modtage News2You, skal du blot sende os en e-mail til: news2you@it2trust.com