Kaspersky

KASPERSKY FRIGIVER 14.000 KRYPTERINGSNØGLER TIL RANSOMWARE

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har frigivet et værktøj, der indeholder samtlige 14.000 kendte krypteringsnøgler forbundet med de to ransomware-varianter CoinVault og Bitcryptor. Dermed lægges de begge endeligt i graven, og ramte brugere kan få adgang til deres data uden at skulle betale mellem 100 og 300 dollars i løsesum.

Kaspersky vurderer, at CoinVault og Bitcryptor siden maj 2014 har angrebet computere i 20 forskellige lande og haft held til at tage filerne på mindst 1.500 Windows-baserede maskiner som gidsel. Bagmændene bag CoinVault og Bitcryptor, en 18-årig og en 22-årig mand fra Holland, blev anholdt af det hollandske politi i midten af september.

»Vi betragter sagen som lukket. Folkene bag ransomwaren er arresterede, og alle eksisterende nøgler er blevet føjet til vores database,« skriver Kaspersky på sin webside.
 
 
 
 

NEWS2YOU

Du kan også få vores nyheder sendt direkte til din mailboks, via vores elektroniske nyhedsbrev News2You.
News2You er målrettet til både forhandlere og slutbrugere – og indeholder det nyeste indenfor vores løsninger til IT-sikkerhed og Netværk – samt invitationer til seminarer og events.