Unbound Security Netwrix ImmuniWeb Alert Logic Wallix SpyCloud Peventio Cybersecurity Blancco Red Sift Edgescan macmon Titus Fidelis Cybersecurity Acronis Flowmon Networks Datalocker Proofpoint Progress KEMP Technologies Swivel Secure
Hos IT2Trust anbefaler vi ransomware sikkerhedsløsninger fra følgende producent:
 
Proofpoint
Tenable
 
KONTAKT:

Peter Boll
Partner
Tlf: +45 40 73 60 40
pb@it2trust.com

 
DISTRIBUERES I:
Denmark-icon Sweden-icon Norway-icon Finland-icon

Ransomware

Ransomware

Mange offentlige myndigheder og private virksomheder oplever at blive ramt af ransomware, og tendensen tager kun til i styrke.

Ransomware er en digital form for gidseltagning, hvor hackere inficerer virksomhedens PC’ere og krypterer brugernes filer og dokumenter således, at virksomhedens medarbejdere ikke kan tilgå disse. Herefter kræver hackerne løsepenge for at frigive filerne og dokumenterne igen. Krypteringen er ofte så kraftig, at det næsten er umuligt at genskabe den tabte data. Derfor er det utrolig vigtig at have en sikker og tidssvarende backup løsning, så tabt data kan genskabes, ellers kan det blive en yderst omfattende og økonomisk krævende affære.

Angrebet starter som regel med at hackerne får adgang til medarbejdernes computere ved at sende dem en e-mail med en zip-fil, der indeholder en ekstra fil, som kopierer sig selv til harddisken, når den bliver aktiveret, sætter det en proces i gang, der låser og krypterer filer og dokumenter.

Hvad skal man være opmærksom på:

Vær altid kritisk når der opfordres til at klikke på links
Selvom linket ser ud til at komme fra en god ven/kollega/leverandør/famile, findes der flere eksempler på, at linket bliver sendt gennem andre hackede personer.

Du må aldrig betale “løsepenge“ for dine data
Hvis du betaler, kan der ske to ting; enten kan det give hackeren blod på tanden og krypterer endnu flere af dine data. Eller endnu værre, hackeren får dybere adgang til din computer, således at din kreditoplysninger også kan opsnappes.

En god backup er en selvfølge
Jo nyere din backup er, desto bedre er du naturligvis stillet. Test at din backup og restore virker.

Forebyggelse er det bedste værn
Det kan være en god ide at forebygge mod ransomware – og naturligvis andre trusler fra hackere. To områder som bør prioriteres er netværkets sårbarheder. Er der åbne huller som hackerne nemt kan benytte som bagdøre? Få lavet en sårbarhedsscanning, så du selv i ro og mag kan få syn for sagen. Med en komplet oversigt over netværkets tilstand kan du selv bestemmer hvor det er vigtigst at sætte ind. Hos IT2Trust anbefaler vi Tenable til sårbarhedsscanninger.
Herudover skal man som virksomhed sikre sig at have en sikker og tidssvarende mailscanningsløsning, der kan opfange vira og malware. Hos IT2Trust anbefaler vi Proofpoint. De har med deres Targeted Attack Protection branchens første og mest omfattende e-mail analyse-løsning til bekæmpelse af målrettede trusler ved hjælp af en fuld livscyklustilgang, overvågning af mistænkelige meddelelser samt vedhæftede filer.

DIN LØSNING

tenable-logo