Datasletning

100% sikker datasletning
Ved idriftsættelse andetsteds eller afskaffelse af brugt it-udstyr er rigtig og sikker håndtering af data helt afgørende. Virksomheders udstyr indeholder typisk person- og forretningskritiske data, som skal sikres og slettes på forsvarlig vis. Almindelig formatering af filer er ikke nok. Filerne bliver slettet, men kan let gendannes ved hjælp af et gendannelsesprogram. Derfor bør man anvende software som har den europæiske godkendte certificering inden for datasletning.

Hvorfor er sikker datasletning egentlig så vigtig?
Et godt eksempel på hvorfor datasletning er en rigtig god idé, finder vi i NASA. I 2010 solgte de brugt IT-udstyr fra nogle af deres tidligere raketprogrammer. Problemet var bare, at de havde ikke sørget for, at alle de fortrolige data, som var på udstyret, blev slettet. De var derfor tilgængelige for udstyrets købere. Det blev selvfølgelig en større katastrofe, der fik massiv medieomtale. The Royal Bank of Scotland er et andet eksempel på en stor virksomhed, der fik en tur i den store mediemølle, da en medarbejder i 2008 solgte en brugt arbejdscomputer på internettet største auktionshus: eBay. Han tænkte ikke lige over, at millioner af bankoverførsler, kontoudskrifter og signaturer var lagret på computerens harddisk. Medarbejderen var heldig med, at køberen af den brugte computere var en ærlig person, som henvendte sig til banken i stedet for at sælge dataene på det sorte marked.
Det er derfor en rigtig god idé at sørge for, at alle virksomhedens forretningskritiske data bliver slettet – HELT slettet. Også selvom udstyret måske bare skal til skrot. I lande som Nigeria og Ghana findes gigantiske bunker af elektronikaffald fra bl.a. offentlige og private virksomheder i Danmark. Her lever kriminelle lykkejægere af at gå på jagt efter værdifuldt data på brugte harddiske.

Certificeret datasletning – for en sikkerheds skyld
En almindelig filformatering er ikke helt tilstrækkelig, for dataene kan nemlig sagtens gendannes med gendannelsessoftware. Derfor er det en rigtig god idé at få hjælp fra en af de mange virksomheder, der specialiserer sig inden for datasletning af IT-udstyr. Sørg for at få en certificeret rapport over datasletningen. På den måde er du 100% sikker på, at dataene er slettet, og du undgår ubehagelig oplevelser efterfølgende.

Hos IT2Trust anbefaler vi datasletnings-løsninger fra:

Bliv kontaktet

Michael Luplau

Senior Sales Executive

Få personlig rådgivning

Kontakt mig

Med sin livslange erhvervserfaring har Michael Luplau en bred og dyb forståelse for salgsprocesserne og relationerne mellem slutbruger, forhandlere og producenter. I den seneste årrække har Michael fokuseret på salg af sikkerhedssoftware hos blandt andet Pronestor og FastpassCorp, og i de sidste 2 år hos IT2Trust, hvor han til daglig er bindeled mellem producenter, partnere og kunder. 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.